Saga

Vinova loza se gaji na potezu Srednji breg u Čortanovcima uz minimum sredstava za zaštitu, bez upotrebe herbicida. Celokupna nega vinograda se obavlja ručno, a zelena berba je u junu, pri cemu se redukuje prinos i obezbedjuje maksimalan kvalitet grožđa. Berba se obavlja ručno, u plitke gajbe od 9 kg, sa fokusom na idealan momenat berbe. Ohlađeno grožđe se mulja direktno u presu bez upotrebe pumpi, gde macerira, nakon čega sok ide na fermentaciju u prohromske stankove sa kontrolisanom temperaturom. Nakon fermentacije, vino odležava na finom talogu 6 meseci. Malolaktička fermentacija se ne praktikuje.

Temperatura posluživanja: 8-10°C

Sortni sastav: Sauvignon blanc 80%, Semillon 20%

Lokacija vinograda: Fruška gora, Čortanovci, Srednji breg (sopstveni zasad)

Nadmorska visina: 250-280m

Gustina sadnje: 5300 čokota po hektaru

Prinos: 1kg / čokotu

Zemljište: glina, krečnjak

Orijentacija: južna padina