Penušava Babaroga
Vinova loza se uzgaja na potezu Veliki vrhovi, Banstol uz minimalnu primenu sredstava za zaštitu, bez upotrebe herbicida. U godinama kada je moguće dobiti fenolnu zrelost uz odgovarajući procenat šećer, a grožđe se bere ručno u plitke gajbe od 9 kg i presuje, bez muljanja, nakon čega fermentiše u barik buradima, gde se odvija i malolaktička fermentacija. Nakon odležavanja u baricima, baznim vinom se pune boce, gde se odvija sekundarna fermentacija. Vino odležava na talogu u boci 5 godina.
Temperatura posluživanja: 6-9°C
Sortni sastav: Chardonnay 100%
Lokacija vinograda: Fruška gora, Banstol, Veliki vrhovi (sopstveni zasad)
Nadmorska visina: 220-250m
Gustina sadnje: 5300 čokota/ha
Prinos: 1kg / čokotu
Zemljište: glina, krečnjak
Orijentacija: jug-jugoistok